25 Mart 2008 Salı

Bulgur Pilavı


Küçüklüğümden beri o kadar alışmışım ki makarna-pilava sanki onlarsız doymayacakmışım gibi geliyor. Allahtan eşim de bu ikiliyi çok seviyor da soframızdan hiç eksik olmuyorlar.. Makarna - pilav kadar sık pişirmesem de bulgur pilavını da çok severim, yalnız mutlaka bol salçalı, soğanlı ve hafif sulu olacak! Gelelim benim sevdiğim şekliyle bulgur pilavının tarifine..

Malzemeler:
2 su bardağı bulgur
2 çorba kaşığı domates salçası (dilerseniz 1 kaşık biber salçası, 1 kaşık da domates salçası olabilir)
1 büyük kuru soğan
2 çorba kaşığı zeytinyağı
sıcak su
tuz
kuru nane
yoğurt (arzuya göre)



Bulgurları ayıklayıp yıkadıktan sonra süzülmesi için bir kenara alın. Yemeklik doğradığınız soğanları pembeleşinceye kadar yağda çevirin. Salça ilave edip 1-2 dk. daha pişirin. Bulgurları tencereye alıp üzerine tuz serpin ve hepsini iyice harmanlayın. Kaşığın tersiyle bulgurları tencerenin tabanına yayın, üzerlerini geçecek kadar sıcak su ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte su kaynayana kadar pişirin. Kaynadıktan sonra altını kısın ve pilavdan farklı olarak suyunu tam olarak çektirmeyin. Başka bir deyişle bulgurlar hafif ıslak kalana kadar pişirin. Piştikten sonra bulgurun üzerine temiz bir bez ya da kağıt havlu kapatıp tencerenin kapağını örtün ve 10-15 dk. demlenmeye bırakın. Üzerini kuru nane ile süsleyin. Dilerseniz yoğurt ile de servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun!

10 yorum:

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com dedi ki...

Salçalı, soğanlı da hiç yememiştim. Yemediğim amma da yemek çeşidi varmış ya :)

sarımutfak-hande dedi ki...

mrb
benimde bekleyen tariflerimde duruyor bulgur pilavı
eline sağlık çok güzel olmuş canımcım
öptüm
sevgilerimle

Adsız dedi ki...

selam aslı
çok güzel bulgur pilavı yapmışsın
ellerine sağlık canım
iyi günler
sofrakeyfi

pelin dedi ki...

ELİNE SAĞLIK.BEN DE ÇOK SEVERİM BULGURU HEM DE PİRİNCE GÖRE DAHA SAĞLIKLI DEĞİL Mİ?

pelince dedi ki...

Bulgur pilavına bende bayılırım..Vallhi olsa da yesem:)Yanında da cacık yada turşu :)
Ellerine sağlık..

Sevgiler

Ayse Pamuk dedi ki...

Hiç yenmez mi??Tabak tabak yerim üstüne bir de süzme yoğurtt ohh yemede yanında yat ellerine sağlık

Nilay Cinisli dedi ki...

Bayılırımmmm bulgurlu herşeye hele pilavına ölürümmm..olsa da yesek gecenin bu vaktinde :)))Canım ellerine sağlık...kucak dolusu sevgiler ve öpücükler

Adsız dedi ki...

selam canım.bizim evde de çok sık pişer bulgur pilavı..bool salçalı ve soganlı:))oglum çook sever hele birde bulgur pilavının yanında fırında tavuk muhteşem ikili....eline saglık ..sevgiler.

Feyza Fidan dedi ki...

Aslıcım, evcek bayılırız bu pilava, yanınada cacık yaptım mı başka hiç bişi istemez valla ..Ellerine sağlık canımcım,
Sevgiler...

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Denemeni tavsiye ederim Recephilmi,gerçekten mükemmel oluyor..

Hande'cim çok teşekkürler, seninkini de merakla bekliyorum..

Sevgili Sofrakeyfi,teşekkür ederim..

Sevgili Pelin, evet haklısın, çok daha besleyici aynı zamanda..

Pelin'cim bak benim de canım cacık istedi şimdi görüyor musun :)

Sevgili Ayşe, çok teşekkürler..

Sevgili Nilay teşekkür ederim, afiyet olsun :)

Hülya'cım ağız tadlarımız birbirine benziyormuş bulgur pilavı söz konusu olduğunda :)

Sevgili Feyza, nedense cacığı düşünememişim ben,bir dahakine kesinlikle ekleyeceğim menüye :) Teşekkürler!